Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας λήγει στις 20/12 η προθεσμία απογραφής των εργαζομένων

karta-ergasias προθεσμια

Την Τρίτη 20/12 λήγει η προθεσμία  για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Συγκεκριμένα, όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την ψηφιακή απογραφή για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, με δεδομένο ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι εταιρείες που δεν έχουν απογραφεί και οι λογιστές τους να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής ο εργοδότης δηλώνει για κάθε εργαζόμενο τα γενικά στοιχεία εργασιακής σχέσης που αφορούν το χρόνο εργασίας, καθώς και το ωράριο απασχόλησης σε ψηφιακή μορφή, είτε ως σταθερό εβδομαδιαίο, είτε ως μεταβαλλόμενο ανά ημέρα.

Όπως τονίζει το αρμόδιο υπουργείο, η ψηφιακή απογραφική διαδικασία του χρόνου εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ, δεν πρέπει να συγχέεται ή να ταυτίζεται με τον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Η β’ φάση του σχεδιασμού

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, θα είναι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας και θα εφαρμοστεί σταδιακά, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του χρόνου εργασίας στο Εργάνη ΙΙ του συνόλου των εργαζομένων με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, εφόσον προηγηθεί διάλογος τόσο με την εργοδοσία όσο και με τους εργαζόμενους και θα προχωρήσει, με βάση όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, βήμα προς βήμα.

Ειδικότερα:

H β΄φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα αφορά καταρχάς ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες security. Στη συνέχεια θα επεκταθεί στη βιομηχανία και τις ΔΕΚΟ.

Στην συνέχεια θα προστεθούν σταδιακά οι υπόλοιπες κατηγορίες επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες λειτουργίας του κάθε κλάδου και υπάρξουν οι επιχειρησιακές εκείνες πρόνοιες που απαιτούνται κάθε φορά για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Ανταποκριθείτε ευκολά στις απαιτήσεις του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με την ολοκληρωμένη λύση Soft1 HRM από την Digimark !!!

error: Content is protected !!