Τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σύστημα ERP ?

Η επιλογή ενός νέου λογισμικού ERP μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για κάθε επιχείρηση. Σήμερα, σας δίνουμε τις ελάχιστες τεχνικές και λειτουργικές δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε στο σύστημα ERP που θα εγκαταστήσετε.

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός αξιόπιστου συστήματος ERP περιλαμβάνουν:

 • Integration
 • Automation
 • Data Analysis and Reporting
 • Customer Relationship Management (CRM)
 • Accounting
 • Human Resource Management (HRM)
 • Supply Chain Management

Η παραπάνω λίστα αντιπροσωπεύει τα βασικά που πρέπει να αξιολογήσετε ξεκινώντας την αναζήτηση για ένα σύστημα ERP.

what to look for in an ERP System

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύστημα ERP;

 1. Integration

Με μια ποικιλία λύσεων λογισμικού που διατίθενται σήμερα στην αγορά, η εύρεση μιας λύσης all-in-one μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, εάν θέλετε αξιόπιστο BI Reporting, μια ολοκληρωμένη λύση είναι απαραίτητη.

Με ένα intergrated σύστημα ERP, μπορείτε να λάβετε καλύτερες αποφάσεις για την κατανομή πόρων, τη βελτιστοποίηση της αποθήκης σας και πολλά άλλα.

Η δυνατότητα ενοποίησης μπορεί επίσης να μειώσει τη συνολική επένδυσή σας, καθώς η αγορά μιας σουίτας λογισμικού είναι συχνά λιγότερο δαπανηρή από την αγορά πολλαπλών λύσεων.

 1. Automation

Το λογισμικό ERP περιλαμβάνει εργαλεία αυτοματισμού που σας επιτρέπουν να απλοποιήσετε τις μη αυτόματες εργασίες.

Η μισθοδοσία, η λογιστική και άλλες χειροκίνητες εισαγωγές δεδομένων είναι όλες εργασίες που απαιτούν λίγη προσπάθεια αλλά πολύ χρόνο. Ο αυτοματισμός σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε το ανθρώπινο στοιχείο, το οποίο μειώνει τα σφάλματα, εξοικονομεί χρήματα και ενισχύει την παραγωγικότητα.

Με τις άσκοπες ώρες εργασίας να έχουν πλέον εξαλειφθεί από τις καθημερινές εργασίες, η ομάδα σας μπορεί να επικεντρωθεί σε έργα με περισσότερη προστιθέμενη αξία για την επιχείρηση.

 1. Data Analysis and Reporting

Σήμερα, οι οργανισμοί έχουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα από ποτέ, τα οποία δεν μπορούν να αναλυθούν αξιόπιστα. Τα συστήματα ERP συλλέγουν αποτελεσματικά δεδομένα και τα οργανώνουν με τρόπους που επιτρέπουν στην ομάδα σας να τα αναλύει εύκολα και να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Ένα καλό σύστημα ERP μπορεί ακόμη και να προβλέψει τα αποτελέσματα κάθε απόφασης. Η προγνωστική συντήρηση είναι μόνο ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι επιχειρήσεις αξιοποιούν τα προηγμένα αυτά αναλυτικά στοιχεία.

Μετά τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων, τα συστήματα ERP παρουσιάζουν ευρήματα μέσω διαγραμμάτων, γραφημάτων και άλλων οπτικών στοιχείων. Στη συνέχεια, μπορείτε να οι αναφορές αυτές προσαρμόζονται για τους διάφορους ενδιαφερόμενους.

Συνολικά, οι δυνατότητες reporting μπορούν να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων που θα έχουν όφελος για την επιχείρηση.

 1. Customer Relationship Management – CRM

Η διαχείριση των πληροφοριών πελατών μπορεί να είναι δύσκολη. Τα εργαλεία CRM αποθηκεύουν τα στοιχεία των πελατών σε μια κεντρική τοποθεσία, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Τα εργαλεία CRM είναι επίσης χρήσιμα σε ενέργειες μάρκετινγκ, όπως η δημιουργία καμπανιών, η μέτρηση της αφοσίωσης των πελατών και η παρακολούθηση δεδομένων σχετικά με μεμονωμένες πωλήσεις.

 1. Accounting

Η κακή διαχείριση των οικονομικών μπορεί να είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις. Με το κατάλληλο λογισμικό ERP, έχετε πρόσβαση σε εργαλεία οικονομικής διαχείρισης που σας βοηθούν να φροντίσετε λειτουργίες όπως:

 • Πληρωτέοι λογαριασμοί
 • Εισπρακτέοι λογαριασμοί
 • Γενικό καθολικό
 • Πάγιο ενεργητικό
 • Forecasting

Οι μικρότεροι οργανισμοί μπορεί να μην έχουν τόσα προβλήματα με τη λογιστική όσο οι μεγαλύτερες εταιρείες, αλλά όσο αυξάνεται η πολυπλοκότητα, αυξάνονται και οι απαιτήσεις. Ένα πλεονέκτημα των συστημάτων ERP είναι ότι μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν οποιοδήποτε επίπεδο οργανωτικής πολυπλοκότητας για να επιτύχουν τη μέγιστη ακρίβεια κατά τον χειρισμό της λογιστικής.

 1. Human Resource Management

Χωρίς την ικανότητα αποτελεσματικής πρόσληψης και διαχείρισης προσωπικού, μια επιχείρηση σίγουρα θα αποτύχει.

Τα συστήματα λογισμικού ERP έχουν ενσωματωμένα εργαλεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού HRM που λειτουργούν ως ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των αναγκών σας σε ανθρώπινο δυναμικό, από την εκπαίδευση έως τη μισθοδοσία. Ορισμένα συστήματα ERP μπορούν να χειριστούν πιο απαιτητικές εργασίες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η φορολογική διαχείριση και τα benefits.

 1. Supply Chain Management

Τα συστήματα SCM διαθέτουν δυνατότητες παρακολούθησης που σας επιτρέπουν να αναλύετε τη διαχείριση του αποθέματός σας και άλλες λειτουργίες.

Αυτές οι πληροφορίες είναι ωφέλιμες από μόνες τους, αλλά στη συνέχεια το σύστημα της εφοδιαστικής αλυσίδας ενεργεί με βάση αυτά τα δεδομένα για να παρέχει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Στη βιομηχανία για παράδειγμα, τα logistics που εμπλέκονται μπορεί να γίνουν πολύ απαιτητικά. Τα συστήματα ERP μπορούν να βοηθήσουν στον προγραμματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να απλουστευτούν οι διαδικασίες.

Going Above and Beyond the Basics

Για να απαντήσετε στην ερώτηση, “τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύστημα ERP;” θα σας αφήσουμε με αυτή την τελευταία σκέψη. . . Ο τρόπος με τον οποίο ένα ERP χειρίζεται μια συγκεκριμένη επιχειρηματική διαδικασία είναι δευτερεύων ως προς τη συνολική δομή του συστήματος και τον τρόπο με τον οποίο συνδέει τις διάφορες λειτουργίες στον οργανισμό σας.

error: Content is protected !!
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Μετάβαση στο περιεχόμενο