Από την 1η Οκτωβρίου 2021 ξεκίνησε σταδιακά η υποχρεωτική διαβίβαση των συνόψεων και των χαρακτηρισμών για τα παραστατικά εσόδων που εκδίδουν οι επιχειρήσεις καθώς και των χαρακτηρισμών για τα παραστατικά εξόδων που λαμβάνουν, αντίστοιχα.

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις.

Η εισαγωγή των Ηλεκτρονικών Βιβλίων από την ΑΑΔΕ επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, σε ότι αφορά την τιμολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Σχετικά με την ΑΑΔΕ και το MyData

Τι είναι τα Ηλεκτρονικά Βιβλία;

Πρόκειται πρακτικά για τα “online λογιστικά βιβλία” των επιχειρήσεων, τα οποία θα τηρούνται υποχρεωτικά στους servers της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), απεικονίζοντας το ετήσιο λογιστικό και φορολογικό αποτέλεσμα αλλά και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για απόδοση ΦΠΑ, παρακρατούμενους φόρους και λοιπά τέλη και φορολογίες.

Τι είναι η πλατφόρμα myDATA;

Η εισαγωγή του μέτρου των ηλεκτρονικών βιβλίων συνοδεύεται από την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας myDATA (my Digital Accounting and Tax Application), στην οποία θα πρέπει να διαβιβάζονται όλα τα προβλεπόμενα παραστατικά εσόδων/εξόδων και λοιπών λογιστικών εγγραφών με σκοπό την αυτόματη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Τι οφείλουν να διαβιβάζουν οι επιχειρήσεις στα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ ;

  1. Διαβιβάζεται και καταχωρείται η Σύνοψη των Παραστατικών εσόδων / εξόδων των Επιχειρήσεων.
  2. Γίνεται Χαρακτηρισμός των καταχωρημένων συναλλαγών
  3. Καταχωρούνται οι Λογιστικές Εγγραφές Τακτοποίησης για τον προσδιορισμό του λογιστικού και του φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους.
mydata-logo
mydata-logo
platforma_mydata
platforma_mydata

Ecos MYDATA

MyData για κάθε επιχείρηση με την υπηρεσία Ecos MyData της SoftOne

Το ECOS myDATA αποτελεί μία εξειδικευμένη cloud υπηρεσία που απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από το πολύ υψηλό κόστος αλλά και την αυξημένη πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η προσαρμογή της μηχανογράφησής τους στις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ για τα Ηλεκτρονικά Βιβλία myDATA.

ecos_myDATA-grey
ecos_myDATA-grey

Features

Χωρίς υψηλό κόστος

Ξεχάστε τις υπέρογκες επενδύσεις ή/και τις δαπανηρές αναβαθμίσεις του ERP σας, διαχειριζόμενοι τα Ηλεκτρονικά Βιβλία myDATA με μία προσιτή ετήσια συνδρομή.

Γρήγορο setup χωρίς αλλαγές στο ERP

Ξεκινήστε να εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας έγκαιρα, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στο σύστημα ή την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησής σας.

Μέγιστη ασφάλεια

Αποστείλετε τα δεδομένα σας, αξιοποιώντας μία υπηρεσία με πιστοποίηση ISO, προηγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας και ισχυρές λύσεις backup και disaster recovery.

Συμβατό με κάθε ERP

Εκπληρώστε τις υποχρεώσεις των myDATA, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα δεδομένα του συστήματός σας, χωρίς καμία αλλαγή ή μετατροπή του.

Απόλυτη συμμόρφωση με ΑΑΔΕ

Εναρμονιστείτε πλήρως με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, λειτουργώντας μία cloud υπηρεσία που ενημερώνεται αυτόματα με νέες διατάξεις ή μεταβολές.

Ταχύτητα & αξιοπιστία

Ελέγξτε και διαβιβάστε έγκυρα όλα τα προβλεπόμενα δεδομένα στην πλατφόρμα myDATA, μέσα από μία εύχρηστη κονσόλα που δεν απαιτεί εκπαίδευση.

Όλες οι εργασίες myDATA μέσα από μία κονσόλα διαχείρισης

Το ECOS myDATA ενσωματώνει μία ισχυρή κονσόλα διαχείρισης με αυτοματοποιημένες εργασίες, επιτρέποντας σε κάθε επιχείρηση να ελέγχει και να εκτελεί όλα τα βήματα που απαιτεί η διαβίβαση δεδομένων στην πλατφόρμα myDATA, μέσα από μία μόνο οθόνη.

ecos_myData_screen
ecos_myData_screen

Έλεγχος Ορθότητας

Αυτοματοποιημένες εργασίες και ενδείξεις για την έγκαιρη επισήμανση ασυνεπειών ή αποτυχιών διαβίβασης, αλλά και εκκρεμοτήτων όπως ο Χαρακτηρισμός μίας συναλλαγής ή η αποστολή των Συνόψεων ακυρωμένων παραστατικών.

Συγκέντρωση Εγγραφών

Απεικόνιση των συναλλαγών/παραστατικών του συστήματός σας (με την τυποποίηση της ΑΑΔΕ) για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, με δυνατότητα ανανέωσης και φιλτραρίσματος ή πρόσβασης στις πληροφορίες κάθε εγγραφής με ένα απλό κλικ.

Μαζική Διαβίβαση

Διαβίβαση Συνόψεων και Χαρακτηρισμών παραστατικών, καθώς και Λογιστικών Εγγραφών Τακτοποίησης στην πλατφόρμα myDATA, για το σύνολο ή επιλεγμένες μόνο εγγραφές του συστήματος, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Λήψη Συνόψεων

Άντληση Συνόψεων παραστατικών τρίτων εκδοτών από την ΑΑΔΕ και αντιστοίχισή τους με τις εγγραφές του συστήματος με σκοπό το Χαρακτηρισμό τους ή και τον εντοπισμό συναλλαγών που δεν διαβιβάστηκαν εμπρόθεσμα από τον υπόχρεο εκδότη.

Επικοινωνήστε με τους πιστοποίημενους Consultants της Digimark και μάθετε περισσότερα για το MyData και την ηλεκρονική τιμολόγηση

Επικοινωνήστε με τους πιστοποίημενους Consultants της Digimark και μάθετε περισσότερα για το MyData και την ηλεκρονική τιμολόγηση