Η λύση EyeAssist της Digimark για τον κλάδο της Τηλεϊατρικής και της Υγείας

Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) αναλαμβάνει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στον τομέα της Υγείας.

Η Digimark έχει αναπτύξει καινοτόμες λύσεις για τον τομέα της Υγειονομικής Περίθαλψης ικανές να ανταποκριθούν στις ανάγκες των Δημοσίων και Ιδιωτικών νοσοκομείων.

Χάρη στα πλεονεκτήματα της επαυξημένης πραγματικότητας και την ελευθερία κινήσεων των φορητών συσκευών η λύση EyeAssist διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ του ιατρικού προσωπικού μέσω του ήχου και της εικόνας σε πραγματική ροή (Live Streaming) καθώς και τη δυνατότητα αποστολής αρχείων και διαμοιρασμού αναφορών υγείας με ασφαλή τρόπο.

eyeassist med

Το EyeAssist είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για την παροχή στοχευμένων υπηρεσιών απομακρυσμένης βοήθειας στους ασθενείς μειώνοντας τους χρόνους αναμονής, τα ταξίδια και βελτιστοποιώντας το κόστος και τις διαδικασίες.

Η χρήση έξυπνων γυαλιών (SmartGlasses) σε συνδυασμό με το λογισμικό Augmented Reality παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην Ιατρική και την εκπαίδευση υγείας.

Μερικές από τις πιο συχνές χρήσεις είναι:

  • Πρώτες Βοήθειες
  • Ιατρική Ηλεκτρονική Εκπαίδευση
  • Καταγραφή χειρουργικών επεμβάσεων
  • Μ.Ε.Θ
  • Τηλεϊατρική (επισκέψεις, αναφορές, διαγνώσεις, συνταγογραφήσεις)
  • Έλεγχος και συντήρηση Ιατρικών μηχανημάτων

1.Τηλεϊατρική

Στον τομέα της έγκαιρης και έγκυρης ιατρικής διάγνωσης ένας ειδικευόμενος/γενικός/αγροτικός ιατρός σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου μπορεί να μεταφέρει ακριβή εικόνα του ασθενή που εξετάζει σε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρό καρδιολόγο, πνευμονολόγο ή οποίας ειδικότητας χρειαστεί ζητώντας του συμβουλευτική γνωμάτευση σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας.

Με την υπηρεσία απομακρυσμένης εξέτασης και διάγνωσης εξασφαλίζεται το αγαθό της υγείας σε όσους το έχουν ανάγκη.

2.Μέσα Διακομιδής ΕΚΑΒ

Μέσω της λύσης EyaAssist το προσωπικό των μέσων διακομιδής του ΕΚΑΒ μπορεί να εργάζεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης παρέχοντας πρώτες βοήθειες επικοινωνώντας ταυτόχρονα με το κέντρο επιχειρήσεων λαμβάνοντας πληροφορίες από εξειδικευμένους Ιατρούς χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια.

Blind” είναι ένας διεθνής ορισμός που χρησιμοποιείται στα κέντρα επιχειρήσεων. Ένα κέντρο επιχειρήσεων μπορεί να επικοινωνεί με τον ασθενή, τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, την αστυνομία αλλά δεν μπορεί δει τι συμβαίνει στο πεδίο και επομένως να βασίζεται στις πληροφορίες που τους παρέχουν.

Τώρα με την χρήση του EyeAssist το κέντρο επιχειρήσεων μπορεί να δει άμεσα τι συμβαίνει.

Αρκεί ένας εκπαιδευμένος χειριστής φορώντας τα έξυπνα γυαλιά – τα οποία του επιτρέπουν να βλέπει τον περιβάλλοντα χώρο και ταυτόχρονα να διαβάζει τις πληροφορίες που λαμβάνει εξ αποστάσεως – και θα μπορεί να μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων εικόνες από ένα περιστατικό ή ασθενή με συγκεκριμένο πρόβλημα.

3.Τηλεκπαίδευση στην ιατρική

Ειδικά στον τομέα της χειρουργικής, το EyeAssist έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό στον διαμοιρασμό εικόνας και ήχου μεταξύ της χειρουργικής ομάδας παρέχοντας εκπαίδευση σε φοιτητές και μεταπτυχιακούς.

error: Content is protected !!
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Μετάβαση στο περιεχόμενο