Case Study: Μετασχηματίζοντας Ψηφιακά τον κλάδο αυτοκινήτου – Υλοποίηση Έργου Automotive ERP στην Spot-A-Wheel από την Digimark σε Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία και Γερμανία

spotawheel case study photo

Γενικά

Εταιρεία: Spot-A-Wheel

Κλάδος: Εμπορία, Service και Leasing Μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Εταιρικό Προφίλ

Η Spotawheel είναι η μόνη αναπτυσσόμενη scale-up ελληνική εταιρεία που προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη λύση στην αγορά & μίσθωση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, καθώς και μία από τις 1000 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη όσον αφορά το ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με τους Financial Times. Η Spotawheel φέρνει επανάσταση στην αγορά & μίσθωση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων βελτιώνοντας την ασφάλεια, την ικανοποίηση και την εμπειρία των πελατών.
Έχοντας ιδρυθεί το 2016, η Spotawheel καθιερώθηκε ως μια καινοτόμος εταιρεία στον τομέα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παρέχοντας Γραπτό Τεχνικό Έλεγχο 200+ σημείων, Δωρεάν Test Drive, Εγγύηση έως και 5 χρόνια, Παράδοση σε όλη τη χώρα, Πολιτική Επιστροφής Χρημάτων 7 Ημερών, Ευέλικτα προγράμματα leasing ενώ είναι η μόνη εταιρεία στον κλάδο που προσφέρει και Ανέπαφη Αγορά.
Η ομάδα της Spotawheel αριθμεί σήμερα περισσότερους από 300 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Ρουμανία με σχέδια να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη. Από την ίδρυσή της, η Spotawheel έχει βοηθήσει χιλιάδες οδηγούς να βρουν ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, παρέχοντάς τους πλήρη διαφάνεια και την καλύτερη εμπειρία.

Η ανάγκη – Στόχος

H ανάγκη της Spot-A-Wheel να κάνει το επόμενο βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και οι προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι καθημερινά συνέβαλαν στην απόφαση για υλοποίηση του παρακάτω έργου.

Κάποιες από τις βασικές ανάγκες που καλύπτονται από την λύση της Digimark αναλύονται παρακάτω:

 • Ολοκληρωμένη απεικόνιση της καρτέλας των οχημάτων
 • Αυτοματοποίηση των διαδικασιών που συνδέονται με τις εργασίες του συνεργείου και όλων των εσωτερικών διαδικασιών
 • Ο Πλήρης έλεγχος των οχημάτων και η παρακολούθηση των εργασιών που συνδέονται με αυτά
 • Συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση των logistic components καθώς και των status των οχημάτων.
 • Αμφίδρομη επικοινωνία με εξωτερικό CRM για την παρακολούθηση παραγγελιών , αγορών και πωλήσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
 • Αναλυτικά reports παρακολούθησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, εμφάνιση αξίας εισαγωγών, εξαγωγών, stock, υπολογισμός κόστους πωληθέντων, μεικτού κέρδους, χρηματοοικονομικού κόστους και στατιστικού κέρδους
 • Αναλυτική καταγραφή δραστηριοτήτων και διαχείριση εντολών επισκευής συνεργείου
 • Διαχείριση αποθήκης ανταλλακτικών και παρακολούθηση διακίνησής τους στην παραγωγή

Περιγραφή έργου

Η Digimark με γνώμονα πάντα την καινοτομία και την επέκταση των δραστηριοτήτων της προχώρησε σε υλοποίηση έργου, Cloud ERP λύσης στην εταιρεία Spot-a-Wheel, βασισμένη στο λογισμικό της Soft1.

Το τμήμα Business Software της Digimark πραγματοποίησε καταγραφή των αναγκών του πελάτη προκειμένου να σχεδιάσει και να προτείνει την κατάλληλη λύση που θα ανταποκρινόταν καλύτερα σε αυτές.

Custom λύση σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες του πελάτη

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής αναγκών του πελάτη η Digimark εγκατέστησε το λογισμικό Soft1 OpEn ERP και προχώρησε στην παραμετροποίηση του συστήματος με βάση τις απαιτήσεις του.

Δυνατότητα χρήσης του λογισμικού από οποιαδήποτε συσκευή με εγκατάσταση στο Cloud

Η εγκατάσταση του λογισμικού έγινε στο Cloud (Microsoft Azure) με σκοπό οι χρήστες να μπορούν να εργάζονται άμεσα και αποτελεσματικά με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς ανάγκη για πρόσθετο εξοπλισμό, απαιτήσεις για συγχρονισμό δεδομένων και τεχνικές πολυπλοκότητες. Επιπλέον παρέχει Web & Mobile εφαρμογές που δίνουν στα στελέχη την δυνατότητα να ανταποκρίνονται άμεσα σε ανάγκες πελατών τους, να εκμεταλλεύονται πληροφορίες για πιο γρήγορες και σωστές αποφάσεις και να διεκπεραιώνουν με πιο ευέλικτο τρόπο τις εργασίες τους.

Η προσθήκη του Digi Car Module 3 για Διαχείριση Συνεργείου στο βασικό λογισμικό της Soft1 είναι το στοιχείο που κάνει την λύση μοναδική και προβλέπει τις ανάγκες του.

Το έργο υλοποιήθηκε για την εταιρεία και τα υποκαταστήματά της σε Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Ρουμανία

Η λύση της Digimark – Καινοτομίες και Χαρακτηριστικά λύσης

Η Custom λύση Automotive ERP της Digimark δίνει στον πελάτη δυνατότητες και καινοτομίες που διευκολύνουν τις καθημερινές εργασίες και μειώνουν το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης.

Οι καινοτομίες της λύσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

 • Δυνατότητα ελέγχου καλής παραλαβής μεταχειρισμένου αυτοκινήτου
 • Λεπτομερές Inspection αυτοκινήτων για την εκτέλεση των εργασιών βάση των Standard της εταιρείας
 • Ειδικά διαμορφωμένα work and approvals flow από την εισαγωγή του αυτοκινήτου στο συνεργείο μέχρι την παράδοσή του στην έκθεση
 • Προγραμματισμός παραγωγής συνεργείου
 • Live παρακολούθηση σταδίων εκτέλεσης και ολοκλήρωσης εργασιών συνεργείου
 • Αποτύπωση όλων των μετακινήσεων και τοποθεσιών των αυτοκινήτων σε πραγματικό χρόνο
 • Ολοκληρωμένη καρτέλα οχημάτων
 • Υλοποίηση και διασύνδεση υποκαταστημάτων σε Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Ρουμανία

Οφέλη για την Spot-A-Wheel

Με την εγκατάσταση της λύσης της Digimark η Spot-A-Wheel απέκτησε σημαντικά οφέλη που βελτιώνουν το ROI και διασφαλίζουν την βιωσιμότητα της εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση του έργου η Spot A Wheel κατάφερε ταυτόχρονα να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες εκτέλεσης εργασιών προετοιμασίας αυτοκινήτου και να τις απεικονίσει στην κοστολόγηση υπηρεσιών (ABC costing). Με την λύση της Digimark η εταιρεία μπορεί να έχει την πλήρη εμπορική και λογιστική παρακολούθηση όλων των χωρών σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Άλλα οφέλη από την εγκατάσταση της λύσης περιλαμβάνουν:

 1. Αυτοματοποίηση διαδικασιών
 2. Αύξηση της παραγωγικότητας και της λειτουργικής αποδοτικότητας
 3. Πλήρης εικόνα εργασιών και στόλου αυτοκινήτων
 4. Μείωση του λειτουργικού κόστους
 5. Αναλυτικές καταστάσεις αποτελεσμάτων
 6. Έλεγχος και ιστορικότητα πελατών/προμηθευτών
 7. Απομακρυσμένος έλεγχος μέσω web/tablet/smartphones
 8. Διαχείριση ενιαίας πλατφόρμας από πολλαπλές χώρες με δυνατότητα πολλαπλής γλωσσικής διαρρύθμισης
spotawheel testimonial

Το S1 μας έδωσε την ευελιξία που χρειαζόμαστε για να οραματιστούμε και να υλοποιήσουμε τις λύσεις που ταιριάζουν σε εμάς και ανταποκρίνονται στην πολυπλοκότητα των λειτουργιών μας.

Αθανασιάδου Ελευθερία - Business Process Manager / Spotawheel
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Μετάβαση στο περιεχόμενο