Εφαρμογή Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

karta ergasia banner

 

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από 1η Ιανουαρίου ξεκινά η εφαρμογή της σε λιανεμπόριο και βιομηχανία  

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου ξεκινάει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία. Στη συνέχεια αναμένεται η επέκτασή της και στους επόμενους κλάδους, με την εστίαση να είναι η τελευταία στη σειρά. Μάλιστα, ετοιμάζεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα περιέχει όλο το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της μέσα στο 2024 ανά κλάδο αλλά και με ημερομηνίες.  

Ο υπουργός δήλωσε ότι πρόκειται να εκδοθούν διαφορετικοί οδηγοί εφαρμογής της κάρτας ανά κλάδο, προκειμένου να μειωθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στις περιπτώσεις που η φύση της εργασίας δημιουργεί μη κανονικότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν ξεχωριστοί οδηγοί για όσους δουλεύουν εξ αποστάσεως, εκτός επιχείρησης κ.ο.κ. 

Θυμίζουμε ότι από το καλοκαίρι του 2022, η ΨΚΕ έχει ήδη εφαρμοστεί σε τράπεζες και Super Market με περισσότερους από 250 εργαζόμενους, ενώ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023 ξεκίνησε η εφαρμογή της σε δύο ακόμη επιχειρηματικούς κλάδους, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις εταιρίες security. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το μέτρο ήδη καλύπτει περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται στους τέσσερις κλάδους. 

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Digimark, διαθέτει όλα τα εργαλεία και την γνώση για να σας βοηθήσει στην ομαλή προσαρμογή των νέων δεδομένων, μέσω καινοτόμων λύσεων. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε προσφορά.  

error: Content is protected !!
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Μετάβαση στο περιεχόμενο