5 trends για την Ψηφιακή Ανάπτυξη της Επιχείρησης σας το 2024

Ο κόσμος του ψηφιακού μετασχηματισμού εξελίσσεται συνεχώς και αλλάζει, όπως και οι τεχνολογικές τάσεις που το διαμορφώνουν. Το 2024, αναμένουμε να δούμε εντυπωσιακές καινοτομίες στην τεχνολογία της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, περιμένουμε νέα επαναστατικά επιτεύγματα στους τομείς του Generative AI, του Cloud, του Cyber-Security, και άλλων. Αυτές οι τάσεις υπόσχονται να ενισχύσουν την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, ενώ μας προκαλούν να προσαρμοστούμε και να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες.

Παρακάτω θα βρείτε τις προβλέψεις μας για τα trends ψηφιακής ανάπτυξης για επιχειρήσεις του 2024:

  1. Generative AI: Εξελιγμένοι προσωπικοί βοηθοί με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Κατανοούν τη φυσική γλώσσα, τα πλαίσια και τα συναισθήματα, παρέχοντας εξατομικευμένες και proactive υπηρεσίες.
  2. Cloud Integration: Εφαρμογές και λύσεις που λειτουργούν στο Cloud (cloud-native), μπορούν να εκτελούνται σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και να κλιμακώνονται κατά το αίτημα σας. 
  3. Advanced Cyber Security: Λύσεις που ανιχνεύουν και εμποδίζουν απειλές σε πραγματικό χρόνο, μέσω προηγμένης ανάλυσης δεδομένων, μηχανική μάθηση και τεχνολογία blockchain. 
  4. 5G Connectivity: Η ενσωμάτωση του 5G ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις με ταχύτερη μεταφορά δεδομένων, δυνατότητα πραγματικού χρόνου συνεργασίας και αδιάκοπη σύνδεση.
  5. Augmented Reality (AR) Solutions: Λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας, που αυξάνουν την παραγωγικότητα. Διευκολύνουν την εκπαίδευση προσωπικού και μειώνουν τα κόστη επισκευής μέσω remote support.

Generative AI

Καθώς το Generative AI ενσωματώνεται όλο και περισσότερο σε ποικίλες εφαρμογές της καθημερινής ζωής μας. Από μηχανές αναζήτησης μέχρι γραφικά πακέτα, λογισμικά γραφείου και εργαλεία επικοινωνίας, οι άνθρωποι θα κατανοήσουν σταδιακά το δυναμικό της. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, λειτουργεί ως ένα υπερ-έξυπνο προσωπικό βοηθό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντάς μας πιο αποτελεσματικούς, ταχύτερους και πιο παραγωγικούς.

Cloud Integration 

Η ενσωμάτωση Cloud Λύσεων επαναστατεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Προσφέρει ευέλικτες και κλιμακούμενες λύσεις software, ενισχύει την ασφάλεια δεδομένων με προηγμένα χαρακτηριστικά, και βελτιώνει τις λύσεις Back-up με ασφαλή και αυτοματοποιημένη αποθήκευση.

Στον τομέα του Business Software, το Cloud Ιntergration επιτρέπει εύκολη πρόσβαση και συνεργασία. Προσαρμόζεται σε μεταβαλλόμενες ανάγκες, και εξασφαλίζει αυτόματες ενημερώσεις για ενισχυμένη ασφάλεια. Παράλληλα, προφέρει προστασία με κρυπτογράφηση και συνεχή παρακολούθηση, ενώ η κεντρική διαχείριση μειώνει τα «τυφλά σημεία». Επιπλέον, οι λύσεις Back-up στο Cloud παρέχουν ασφαλή και κλιμακούμενη αποθήκευση δεδομένων, με αποθήκευση σε πραγματικό χρόνο και συνεχή έλεγχο για 

Advanced Cyber Security 

Σύμφωνα με έρευνα 1 στις 2 επιχειρήσεις έχει πληγεί από cyber threats τα τελευταία τρία χρόνια. Εκτιμάται ότι το κόστος αντιμετώπισης θα ανέρχεται πάνω από 10 τρισ. δολάρια για τη βιομηχανία μέχρι το 2024. Αυτό επιδεικνύει την ανάγκη για αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των επιχειρηματικών δεδομένων και λειτουργιών.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες Cyber Security, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό απειλών, την ανάλυση και την αυτοματοποίηση, ενισχύουν σημαντικά την ψηφιακή ασφάλεια. Ενισχύουν την end-point προστασία, αντιμετωπίζουν προκλήσεις ασφάλειας στο cloud και υιοθετούν το μοντέλο Zero Trust. Καινοτομίες όπως το blockchain και η κρυπτογράφηση προσφέρουν επιπλέον επίπεδα προστασίας δεδομένων. Μέθοδοι επαλήθευσης (authentication) του χρήστη, όπως βιομετρικά στοιχεία και το two factor Authentication, ενισχύουν τον έλεγχο πρόσβασης.

5G Connectivity

Η τεχνολογία 5G ενισχύει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων με γρήγορη μεταφορά δεδομένων και χαμηλό latency. Αυτό επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές στο cloud και εργαλεία συνεργασίας. Το 5G επιτρέπει επίσης σύνδεση πολλών συσκευών, ενισχύοντας το Internet of Things (IoT), ενώ οι βιομηχανίες επωφελούνται από προηγμένη αυτοματοποίηση. Επιπλέον, το 5G βελτιώνει την συνεργασία, υποστηρίζοντας πολυμελή διαδικτυακές συναντήσεις και εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Επισκεφθείτε το 5gStore.gr και ανακαλύψτε τον κόσμο της αδιάκοπης σύνδεσης όπου και αν βρίσκεστε.

Augmented Reality (AR) Solutions 

Το AR σε συνδυασμό με το κατάλληλο λογισμικό  βελτιώνει την παραγωγικότητα στις βιομηχανίες. Παρέχει αποτελεσματική απομακρυσμένη υποστήριξη, διευκολύνοντας την επίλυση προβλημάτων, ενώ διαμορφώνει διαδραστικά περιβάλλοντα εργασίας για βελτιωμένη συνεργασία. Στον Βιομηχανικό και Ιατρικό τομέα, προσφέρει απομακρυσμένη διαχείριση και επικοινωνία για την συντήρηση και επισκευή, ενώ μειώνει το κόστος κατάρτισης.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Digimark, διαθέτει όλα τα εργαλεία και την γνώση για να σας βοηθήσει στην ομαλή προσαρμογή των νέων δεδομένων, μέσω καινοτόμων λύσεων. 

 

error: Content is protected !!
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Μετάβαση στο περιεχόμενο