Case Study: Digital Transformation των εταιρειών Υιοί Κωστόπουλου ΑΕΒΕ και PKS HENDI από την Digimark

case study pks

Γενικά

Εταιρεία:

  • Υιοί Κωστόπουλου ΑΕΒΕ
  • PKS HENDI

Κλάδος: Εταιρεία εισαγωγής και διανομής ειδών οικιακής χρήσης και επαγγελματικού εξοπλισμού

Εταιρικό Προφίλ

Οι Υιοί Κωστόπουλου ΑΕΒΕ είναι μία ελληνική εμπορική εταιρεία εισαγωγής και διανομής ειδών οικιακής χρήσης και επαγγελματικού εξοπλισμού και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές και διαρκώς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία PKS Hendi South East Europe είναι μια από τις πιο εξειδικευμένες στον κλάδο της που προσφέρει ποιοτικό εξοπλισμό, ολοκληρωμένες λύσεις για τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία. Αναπτύσσει, παράγει, πουλάει και διανέμει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και εξειδικευμένου εξοπλισμού για επιχειρήσεις HORECA και HOTEL (ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφέ, μπαρ) καθώς και πολλές άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Ανάγκη – Στόχος

Ο επιχειρηματικός στόχος και η ανάγκη της εταιρείας να παραμείνει σε αυτή την ανταγωνιστική εποχή δίπλα στους πελάτες της τόσο πανελλαδικά, όσο και ευρωπαϊκά, με την εμπορική δύναμη που διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια, οδήγησε στην απόφαση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η κινητήριος δύναμη της εταιρείας είναι η καινοτομία με σκοπό να προσφέρει καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών.

Λύση

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εταιρειών, η Digimark σχεδίασε και ολοκλήρωσε, για λογαριασμό της PKS Hendi και την Υιοί Κωστόπουλου ΑΕΒΕ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

2019

Το 2019 ανέλαβε την Τεχνική Υποστήριξη της Υιοί Κωστόπουλου ΑΕΒΕ, κατέγραψε τον εξοπλισμό και σχεδίασε το Reengineering. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εταιρείας και να ολοκληρώσει το έργο, η Digimark πραγματοποίησε τις παρακάτω ενέργειες.

Προχώρησε σε δημιουργία Firewall Cluster και VPN Connections με το Logistics Center και τα κεντρικά γραφεία στο Μοσχάτο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μελέτη και σχεδιασμός της δομημένης καλωδίωσης της αποθήκης, μεγέθους 11.000 m2 με ύψος 9m για τις ανάγκες της σε νέο αποθηκευτικό χώρο Loghistics.

Πραγματοποίησε υλοποίηση της Υποδομής σε Αθήνα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο για λογαριασμό της εταιρίας PKS Hendi του ομίλου. Προχώρησε σε αλλαγή και αναβάθμιση του δικτυακού εξοπλισμού με τη χρήση τεχνολογιών νέας γενιάς των εταιρειών Cisco και Fortinet, εγκαθιστώντας 50 Mbps συμμετρική γραμμή, NGFW firewalls σε 4G failover router διασφαλίζοντας αδιάλειπτη λειτουργία καθώς τους γρηγορότερους χρόνους απόκρισης σε κάθε είδους επιθέσεις, κακόβουλές απειλές και vulnerabilities. Ταυτόχρονα, δημιούργησε VPN δίκτυο μεταξύ των κεντρικών γραφείων της εταιρίας, με την αποθήκη και τα περιφερειακά καταστήματα. Τέλος, η δικτυακή υποδομή ολοκληρώθηκε με virtualization του WMS server και εγκατάσταση του στα κεντρικά γραφεία, ώστε να μπορούν να τα διαχειριστούν από το cloud.

Επιπλέον, η Digimark πραγματοποίησε διασύνδεση του υποκαταστήματος στην Κρήτη με τα κεντρικά γραφεία μεσώ VPN και Migration από Exchange 2013 σε Office 365 για όλους τους χρήστες.

2020

Το 2020 η εταιρεία Κωστόπουλος ΑΕ πραγματοποίησε relocation στο logistics center της από την Μάνδρα στην Αυλώνα Αττικής. Εκεί η Digimark ανέλαβε τόσο το Project Management όσο και την εγκατάσταση όλης της δικτυακής υποδομής. Συγκεκριμένα, την δημιουργία Firewall, security περιβάλλοντος καθώς και τις Wireless υποδομές εντός και εκτός της αποθήκης.

Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκε predictive survey με ειδικό λογισμικό και τεχνογνωσία, ώστε να τοποθετηθούν τα Access Points στα ιδανικά σημεία κάλυψης, τόσο στον χώρο της αποθήκης όσο και στους 2 χώρους των γραφείων. Τα Access Points με BLE θα βοηθήσουν την περαιτέρω αυτοματοποίηση της αποθήκης στο μέλλον.

Επιπλέον, η Digimark κάλυψε επίσης τις ανάγκες των εταιρειών για Web Conference εν μέσω της πανδημίας που η τηλεργασία ήταν αναγκαία και πρόσφερε δυνατότητες βίντεο υψηλής ευκρίνειας και κορυφαία ποιότητα ήχου σε μεγάλες αίθουσες με αρκετά άτομα.

Αποτελέσματα

Μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών τους, οι Υιοί Κωστόπουλου ΑΕΒΕ και PKS Hendi  θα επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε 24ωρη λειτουργία, διασύνδεση συστημάτων, εξοικονόμηση χρόνου και καλύτερο έλεγχο για βέλτιστες αποφάσεις και παραγωγικότητα.

error: Content is protected !!
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Μετάβαση στο περιεχόμενο