Οι προκλήσεις του Cloud Migration που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι CIOs το 2023

cloud migration blog post

Όλο και περισσότερο, οι CIO αποφασίζουν να μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του εταιρικού λογισμικού των εταιρειών τους στο cloud.

Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια δεν είναι τόσο απλή. Διαβάστε παρακάτω τις κορυφαίες προκλήσεις μετεγκατάστασης cloud για τους CIO, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για αυτές πριν να επιλέξετε νέο λογισμικό.

The Future of Cloud Computing​

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι δαπάνες πληροφορικής των επιχειρήσεων για το cloud computing θα ξεπεράσουν τις αυτές για το παραδοσιακό IT έως το 2025. Μέσα στο 2022, περισσότερο από το 57% των δαπανών λογισμικού εφαρμογών κατευθύνθηκε προς τις τεχνολογίες cloud, αριθμός που αναμένεται να εκτιναχθεί σχεδόν στο 67% τα επόμενα δύο χρόνια.

Μεγάλο μέρος αυτής της αλλαγής αποδίδεται στην έναρξη της πανδημίας COVID-19 το 2020. Οι εταιρείες αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα για να κρατηθούν στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, επιτάχυναν την υιοθέτησή τεχνολογιών cloud, ακόμα κι αν είχαν προγραμματιστεί τις αλλαγές αυτές για αργότερα.

Το cloud επιτρέπει στους οργανισμούς να επιτύχουν μεγαλύτερη ευελιξία. Προσφέρει επίσης την ευκολία της συνδεσιμότητας on-demand και την τιμολόγηση pay-as-you-go.

Ωστόσο, ενώ αυτό είναι ένα μονοπάτι που έχουν αρχίσει να ακολουθούν οι περισσότερες επιχειρήσεις, δεν ήταν πάντα εύκολο. Ας δούμε μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κατά την μετάβαση τους στο cloud.

  1. Maintaining Cost Control

Χωρίς ένα κατάλληλο σύστημα ελέγχου, το κόστος που σχετίζεται με το cloud μπορεί γρήγορα να ξεφύγει εκτός budget. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν βαρύνουν τμήματα εκτός του IT. Οι αλλαγές και οι προσαρμογές αυτές μπορούν να αυξήσουν τον συνολικό προϋπολογισμό για την μετάβαση στο cloud.

Η τεχνολογία cloud υποτίθεται ότι σας εξοικονομεί χρήματα σε σχέση με τα παλαιού τύπου συστήματα, επομένως η ιδέα της απώλειας χρημάτων μπορεί να αποτρέψει ορισμένες εταιρείες από το να το επιδιώξουν εξαρχής.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια πολιτική cloud. Καθιερώστε πρωτόκολλα που υπαγορεύουν τον τρόπο διαχείρισης του έργου και τους τύπους ορίων που θα θέσετε για να αποτρέψετε την άσκοπη αύξηση του κόστους.

  1. Managing Security and Compliance

Ανοίγοντας τις δραστηριότητές τους στο cloud, οι οργανισμοί γίνονται αυτόματα ευάλωτοι σε cyberthreats. Αυτό είναι ένα ζήτημα με το οποίο ασχολούνται οι ηγέτες της πληροφορικής από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η τεχνολογία. Καθώς το cloud computing συνεχίζει να γίνεται πιο περίπλοκο, το θέμα του cybersecurity είναι ακόμη πιο ανησυχητικό σήμερα.

Σήμερα, οι CIOs πρέπει να αναπτύξουν έναν τρόπο να προστατεύουν τα εμπιστευτικά δεδομένα και τις εφαρμογές της εταιρείας τους. Για να γίνει αυτό, μεταφέρουν τα αρχεία τους σε παρόχους ασφαλούς πρόσβασης που μπορούν επίσης να προσφέρουν πρόσθετα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως μοντέλα υπηρεσιών zero trust. Ενώ μπορεί να διατηρούν ορισμένα συστήματα σε λειτουργία on-premise ή σε private cloud, χρησιμοποιούν το public cloud για τις περισσότερες από τις υπηρεσίες τους, όπως:

Μόλις εγκατασταθούν τα συστήματα cloud ERP, δημιουργήστε ένα σχέδιο για τη συνεχή παρακολούθηση τους για παραβιάσεις ασφάλειας. Εκτός από τη σάρωση ολόκληρου του αποτυπώματος στο cloud, συνδέστε τα αποτελέσματα με ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης ασφάλειας.

Μια κοινή προσέγγιση είναι η διανομή security scorecards σε κάθε ομάδα. Επιτρέψτε τους να παρακολουθούν πόσο καλά προστατεύονται τα δεδομένα τους και αναθεωρήστε τα αποτελέσματα σε τριμηνιαία βάση.

  1. Keeping the Project Within Scope

Μία από τις πιο κοινές προκλήσεις μετάβασης στο cloud είναι να διατηρήσουμε σταθερά το χρονοδιάγραμμα του έργου. Καθώς κατά την διάρκεια υλοποίησης κάθε τμήμα εκφέρει την γνώμη του και προτείνει αλλαγές.

Από τη μία πλευρά, αυτό κάνει το έργο σας πιο ακριβό. Το καθιστά επίσης πιο χρονοβόρο και πολύπλοκο. Δεν θέλετε να καταλήξετε σε κάτι πολύ μακριά από τις αρχικές παραμέτρους που έχετε ορίσει για αυτό. Δημιουργήστε διαδικασίες για να υπαγορεύσετε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του έργου σας θα περιορίσει τα αιτήματα αλλαγής μόλις το έργο ξεκινήσει.

  1. Navigating Staffing Shortages

Η έλλειψη προσωπικού μείνει ένα δύσκολο θέμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οργανισμοί, και ιδιαίτερα στην εποχή μετρά την πανδημία. Η θέσεις στο ΙΤ απαιτούν ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων που είναι συχνά δύσκολο να καλυφθεί. Σήμερα, η εύρεση ειδικευμένων, πιστοποιημένων και έμπειρων υπαλλήλων για τη διαχείριση ενός project cloud migration είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Είναι σημαντικό για τους εργοδότες να αναζητούν τρόπους προσέλκυσης και διατήρησης εργαζομένων που έχουν λεπτομερή γνώση διαφόρων πτυχών που σχετίζονται με το cloud, όπως:

Η διαχείριση ενός περιβάλλοντος cloud δεν είναι το ίδιο με τη διαχείριση ενός εσωτερικού περιβάλλοντος. Καθώς οι CIOs σκέφτονται εκ των προτέρων πώς θα είναι η μελλοντική τους στρατηγική στο cloud, θα πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία μιας ομάδας με ποικίλο σύνολο δεξιοτήτων.

  1. Achieving Leadership Alignment

Ενώ υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που θα μπορούσαν να αυξήσουν τους κινδύνους του cloud migration, η διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα στην διάρκεια του μετασχηματισμού αυτού μπορεί να είναι εξίσου περίπλοκη.

Μέρος του προβλήματος έγκειται στο να πείσετε το εργατικό δυναμικό σας ότι αυτό το cloud migration είναι απαραίτητο και επωφελές. Εάν έχουν συνηθίσει να κάνουν όλη τη δουλειά τους σε συστήματα παλαιού τύπου, η ιδέα της αλλαγής μπορεί να είναι τρομακτική γι’ αυτούς. Η διαχείριση οργανωτικών αλλαγών (OCM) είναι το κλειδί για να τους βοηθήσει να προηγηθούν σε αυτήν τη μετάβαση και να αποδεχτούν τη νέα πλατφόρμα.

Navigate These Cloud Migration Challenges for CIOs

Μέσα στα επόμενα χρόνια, περισσότεροι οργανισμοί θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στο cloud. Εάν δεν έχετε σχέδια για την υιοθέτηση μιας στρατηγικής που βασίζεται στο cloud, το cloud migration είναι ένα βήμα που πρέπει να εξετάσετε.

Αν και αυτές είναι μερικές από τις πιο κοινές προκλήσεις του cloud migration για τους CIO, δεν χρειάζεται να εκτροχιάσουν τις προσπάθειές σας. Λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για την αποτροπή τους, μπορείτε να εξασφαλίσετε την επιτυχία του έργου.

Στην Digimark διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία για να υποστηρίξουμε την επιχείρησή σας κατά το migration των υποδομών της στο cloud.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε μαζί την στρατηγική Cloud Migration της επιχείρησής σας

error: Content is protected !!
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Μετάβαση στο περιεχόμενο